Team


michiel

Michiel van Everdingen

Ik ben tandarts sinds 1991 en in Ede gevestigd sinds november 1993.

Tussen 2008 en 2011 heb ik postacademische opleiding tot tandarts-gnatholoog aan de Radboud Universiteit Nijmegen gevolgd.

De algemene tandheelkunde is mijn hoofdactiviteit.  Daarnaast zie ik in mijn praktijk regelmatig patiënten met kaakpijn, stoornissen van het kauwstelsel.

Kaakpijn komt heel vaak voor. Gelukkig gaat het in de meeste gevallen om milde klachten die na een tijdje vanzelf beter worden maar sommige mensen houden langer last en zoeken dan hulp. Als tandarts zie ik vaak patiënten met pijn waarvoor geen aanwijsbare oorzaak in het gebit of tandvlees te vinden is. De uitdaging is dan om uit te zoeken of er een andere verklaring voor de klachten is te vinden en of er factoren zijn  aan te wijzen die het natuurlijke herstel mogelijk belemmeren.

Het grondige onderzoek en  goede uitleg zijn ontzettend belangrijk en onmisbaar voor de patiënt om een begin te kunnen maken op weg naar herstel van klachten.

Ik werk hierbij intensief samen met tandarts-endodontoloog Angela Kortlever en met de gespecialiseerde kaakfysiotherapeuten, Sanjin Azabagic en Laura de Kruijf, ook gevestigd in Medisch Centrum Veluwse Poort. Soms adviseer ik voor een beter begrip van  de aanhoudende kaakpijn een consult bij POH-GZ van de eigen huisarts of bij de praktijk voor psychotherapie Mundus .

Als tandarts heb ik ook extra kennis en ervaring in de behandeling van ernstige gebitsslijtage.

Het aanmeten van snurkbeugels (MRA) wordt in onze praktijk gedaan door tandarts Angela van Hoek.

 

 

 


 

foto2

Sanjin Azabagic

Ik ben geboren in Tuzla, Bosnië. In 1994 ben ik naar Nederland gekomen. In Nijmegen heb ik de middelbare school en de opleiding fysiotherapie gedaan. In 2004 ben ik als fysiotherapeut afgestudeerd aan de HAN Nijmegen en sindsdien in Ede gevestigd. In 2006 heb de specialisatie ‘orofaciale fysiotherapie’ gedaan en in 2011 heb ik de master opleiding van ‘manuele therapie’ afgerond. Manuele therapie is een mooie aanvulling geweest voor mijn specialisatie in orofaciale pijn. Mijn passie is het behandelen van klachten in het hoofd-, hals- en kaakregio.

Ik ben getrouwd en heb twee kinderen. Sinds 2012 ben ik mede-eigenaar van de Fysiopraktijk Veluwse Poort in Ede.

Vanaf 2016 tot heden ben ik bestuurslid van Nederlandse Vereniging van Orofaciale Fysiotherapie (NVOF).

Ik ben een NVOF-erkende orofaciaal fysiotherapeut. Orofaciale fysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie.
De orofaciaal fysiotherapeut is een specialist die u helpt bij gezondheidsproblemen die te maken hebben met het niet goed functioneren van spieren en gewrichten in het hoofd, het halsgebied en het kauwstelsel. Deze fysiotherapeut wordt hierom ook wel eens aangeduid als kaakfysiotherapeut. Er is veelal een nauwe samenwerking met de huisarts, tandarts, orthodontist, kaakchirurg, tandarts-gnatoloog, KNO-arts of een andere medisch specialist.

De orofaciaal fysiotherapeut is uitgebreid geschoold in tandheelkundige aspecten, specifieke zenuw-aandoeningen, kanker in het hoofd-halsgebied en specifieke stoornissen die te maken hebben met de nek. De orofaciaal fysiotherapeut is dus de deskundige bij uitstek die u kan adviseren en begeleiden bij pijn en functieproblemen in het hoofd, het aangezicht en de halsregio.

Voor meer informatie over orofaciale fysiotherapie zie: www.nvof.nl

Ik werk samen met tandarts Michiel van Everdingen die ook in ons medisch centrum werkt.

 


 

 

noor

Noor Kleiman van Oostrum

In februari 2011 startte ik mijn Praktijk voor Integratieve Psychotherapie aan de Eikenlaan 13, 6711 MA in Ede. Ik heb een medische en onderwijskundige achtergrond en werk deels nog als leerkracht voor hoog – en begaafde kinderen van 7 tot en met 12 jaar bij de Panta Rhei in Ede.
Na de studie psychologie en na de opleiding voor therapeut aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie in Amsterdam werk ik nu als therapeut in de praktijk Mundus en als trainer in het land bij bedrijven en instellingen.

Graag wil ik met mijn eigen ervaringen en kennis andere mensen helpen de kracht te ervaren en de persoonlijke groei te zien, opdat het leven weer mooi wordt en blijft.